LippenbalsemEr zijn verschillende typen lippenbalsem beschikbaar. Blootstelling aan ultra-violet licht van de zon kan een koortslip veroorzaken. Goede zonnebescherming voor je lippen helpt bij het voorkomen en het herstellen van een koortslip. De zonbeschermingsfactor (spf) geeft aan hoe goed een product tegen zonnebrand en dus vooral ultra-violet straling beschermt.

Bij sommige sporten (surfen, zeilen en skiën) is goede zonnebescherming extra aanbevolen vanwege veel zonlicht. Let op dat je lippenbalsem niet deelt met anderen als je een koortslip hebt om besmetting van anderen te voorkomen.

Een overzicht van producten die bescherming bieden:

MerkNaamSPFWerkzame stoffen
MadausEchinacin Stick20Echinacea
DermaForteKoortslip Zon Stick30Echinacea & L-Lysine
A. VogelEchinaforce Lippenbalsem19Echinacea
BlistexClassic Lip Protector Stick10Vitamine E & B5
Jacob HooyEchinacea lipbalsem?Echinacea
Dr SwaabLippenbalsem Care & Moisturise10Echinacea & Vitamine E
Ginkel'sLippenbalsem Aloë Vera & Echinacea20Echinacea & Aloë Vera


ReactiesIk gebruik al jaren de SoreFix Rescue en Prevent. Wat een top producten. Helpt vanaf de eerste tinteling al. Geen Zovirax meer voor mij. Wordt ook afgeraden door mijn huisarts.
Tim | 18 Mar 2019 14:25
Zelf gebruik ik al jaren de stick van Madaus. Is de enige stick die mij goed helpt. Enige nadeel is wel dat de stick een groene kleur achter laat, valt wel op maar het werkt wel.
Caroline | 10 Feb 2016 14:08
eigenlijk laat ik een koortslip altijd opdrogen als ik er eentje heb. als ik geen koortslip heb dan gebruik ik dermaforte, ook goed tegen de zon. als ik te veel zon krijg dan voel ik snel een tinteling
camilla | 22 Dec 2015 09:45