Zuivel

Blauwe kaas
1157
Boter
35
Brie
1132
Brunost geitenkaas
493
Camembert
1079
Cheddar kaas
1146
Cheshire kaas
1075
Chocolademelk
137
Edammer kaas
1718
Gecondenseerde melk zoet
341
Geitenmelk
171
Goudse kaas
1711
Gruyere kaas
1757
Halfvolle fruit yoghurt
237
Halfvolle melk
143
Halfvolle yoghurt
309
Huttenkase droog
607
Huttenkase mager
487
Karnemelk
151
Koffiemelk
294
Koffiemelk mager
323
Limburgse kaas
989
Magere melk
147
Magere yoghurt
339
Margarine
43
Mayonaise
0
Moedermelk
26
Mozzarella
1154
Neufchatel kaas
521
Parmezaanse kaas
2014
Port salut
1171
Provolone kaas
1643
Ricotta Cheese mager
711
Ricotta kaas
707
Room
113
Roomkaas
396
Slagroom
88
Slagroom mager
93
Slagroom spuitbus
137
Smeerkaas
971
Tilsiter kaas
1204
Volle melk
142
Volle yoghurt
207
Wei (zuivel)
653
Zwitserse kaas
1679

Fruit

Aardbeien
-1
Abrikoos
48
Abrikoos gedroogd
114
Ananas
7
Appel
6
Appel gedroogd
28
Appelmoes ongezoet
5
Avocado
26
Banaan
1
Bosbessen
-22
Bramen
-22
Druiven
-19
Druivensap
-37
Mandarijn
-9
Mandarijnensap
-27
Mango
15
Papaja
10
Peer
6
Peer gedroogd
34
Pruim
291
Sinaasappel
-13
Sinaasappelsap
-38
Vijg
12
Vijg gedroogd
51
Vlierbessen
-21
Watermeloen
3

Groenten

Aardappel
33
Aardappel gebakken
34
Andijvie
0
Asperge
1
Asperge soep
11
Aubergine
-10
Bindsla
14
Bloemkool
12
Boerenkool
13
Broccoli
-5
Champignons
-34
Champignonsoep
13
Erwten
-111
IJsbergsla
11
Knoflook
-367
Komkommer
-13
Kool
4
Koolraap
-109
Mais
6
Mais gepoft
-165
Perzik
3
Perzik gedroogd
24
Pompoen
0
Prei
0
Radijs
-4
Rapen
12
Rode biet
31
Selderij
7
Sperziebonen
15
Spinazie
15
Spruitjes
-55
Tomaat
11
Tomatenpuree
31
Tomatensap
7
Tomatensoep
-4
Uien
-108
Vegetarische groentesoep
0
Waterkers
-27
Wortelen
-4
Zoete aardappel
4

Bonen

Sojaboon
171

Vis

Ansjovis
925
Baars
591
Cod
569
Garnaal
-12
Haai
671
Haring
572
Heilbot
659
Karper
568
Kaviaar
244
Koolvis
625
Krab
-12
Makreel
593
Meerval
582
Oesters
13
Paling
591
Platvis
601
Sardine
783
Schelvis
611
Snapper
659
Tonijn
945
Witvis
611
Zalm
647
Zwaardvis
647

Vlees

Bacon
110
Braadworst
240
Corned beef
220
Eend
139
Eendenlever
270
Fazant
601
Gans
269
Ganzenlever
231
Kalloen
444
Kip
495
Kip drumstick
262
Kipfilet
348
Kippendij
242
Kippenlever
-991
Kippenpoot
251
Kippenvleugel
126
Knakworst
224
Kogelbiefstuk
390
Lever
133
Mortadella
239
Noedelsoep met kip
22
Noedelsoep met rund
26
Noedelsoep met rund/groente
34
Ossenhaas
368
Pastrami
261
Pork sausage
200
Runder bavette
390
Rundergehakt
265
Rundergehakt mager
283
Salami
300
Spareribs
306
T-bone steak
335
Varkenskarbonade
419
Varkenslende
344
Varkenspoot
445
Weense worst
88

Granen

Haver gepoft
-511
Havermout
-29
Havervlokken
8
Rijst gepoft
-250
Tarwe gepoft
-300
Tarwe korrels
-239
Tarwe versnipperd
-229
Tarwe vlokken
-212
Zemelen
-291

Noten en zaden

Amandelen
-1827
Cashewnoten
-140
Kastanjes
-140
Kokosnoot
-399
Paranoot
-1852
Pecannoten
-810
Pijnboompitten
-3836
Pinda's
-2500
Pindakaas
-2913
Pistachenoten gepeld
-898
Sesamzaad
-2500
Tahin
-1973
Walnoten
-2054

Reacties


ik kan in geen enkele lijst brood vinden, geen tarwebrood, wit brood, volkoren brood en speltbrood.
Weet iemand hoe ik daar achter kan komen ?
astrid | 30 oktober 2018 om 12:08
Wat wordt hier bedoeld met "de ratio is kleiner dan/groter dan"? Graag a.u.b. uw uitleg.
j.a.m.keyser@gmail.com | 7 mei 2018 om 11:23
Met de ratio wordt de verhouding tussen Arganine en Lysine bedoeld.
Een product als Volle Yoghurt heeft een ratio van 2.98. Dit betekent dat Volle Yoghurt ongeveer 3x zo veel Lysine als Arganine bevat, dit is gunstig om een koortslip te voorkomen & genezen.
Veel noten hebben een ratio van ongeveer 0.2, dit betekent dat er 5x zoveel Arganine als Lysine aanwezig is (verhouding 1.0 gram Arganine & 0.2 gram Lysine), deze verhouding is NIET gunstig om een koortslip te voorkomen.
Matthijs | 7 mei 2018 om 20:25
Ik begrijp de uitleg hierboven niet...volgens mij ( als je meer Lycine zou moeten innemen als Arganine bij / tegen koortslip) klopt de uitleg van de zin met de 100gr pinda's niet.
halo | 26 april 2018 om 20:53